Новини

Христо Чепишев е новият почетен консул на Република Малдиви в България

Христо Чепишев бе официално назначен като почетен консул на република Малдиви в България на официална церемония, състояла се на 15 март 2022 г. в Министерството на външните работи. Българското правителство даде съгласие Чепишев да представлява екзотичната островна република в България.

След назначаването си, г-н Чепишев ще има за цел да продължи развитието на икономическите и културните отношения между страните, насърчаване на бизнес контактите, търговията, инвестиционния потенциал и защитаване на интересите на българските граждани.

Христо Чепишев е юрист по образование, завършил „Право" в Софийския универитет „Св. Климент Охридски“. Собственик е на инвестиционна компания Europroperty и на реномирания ресторант Perfetto by Chepishev в София. Има над 20 години опит в бизнеса с недвижими имоти и членува в националната асоциация на строителните предприемачи. През годините е реализирал редица проекти, които се открояват благодарение на доказаното качество, стил и високи стандарти – жилищните комплекси „Еделвайс 1", „Еделвайс 2", „Еделвайс 3", „Фохар" и първият бизнес комплес в България, с престижния сертификат BREEAM - „София Офис Център". Христо Чепишев е женен и има пет деца. Хобитата му са голф, ски, лов, гмуркане.
 
Малдивите е държава с близо 560 000 жители в Индийския океан с основен поминък туризъм и риболов. Известни са с едни от най-луксозните и екстравагантни курорти и подводни ресторанти в света.




» Всички новини